Bedrijven

Seminars stress management voor bedrijven

Hoe om te gaan met stress op de werkvloer. Reduceer stress bij werknemers en verhoog hun motivatie.

Theorie en praktijk in 1 of 2 dagdelen voor groepen tot 40 deelnemers

Deze seminars  zijn een combinatie van pure kennisoverdracht en praktische uitvoering en volgen een uitgebalanceerd rooster dat meestal start om 10.00 uur en eindigt rond 16.00 uur.

De deelnemers worden binnengeleid in de moleculaire wereld van ons lichaam, op een diepgaande maar toch voor de leek steeds begrijpelijke manier.

Na een kijkje tussen de oren waarbij onze instincten, gevoelens en bewustzijn in kaart worden gebracht, wordt duidelijk hoe onze hersenen functioneren en wat een enorme invloed stress daarop heeft. Niet alleen op de hersenen, maar ook op hormoonfuncties, afweer en bijna alle lichaamsfuncties, tot en met het gebruik van genen op ons DNA.

Na ieder theoretisch deel volgen oefeningen gericht op het reduceren van de gevolgen van stress zoals ademhaling, ontspanning met yoga en verschillende vormen van mediteren. Op deze wijze is er een harmonische balans tussen intellectueel inspannen en lichamelijk ontspannen.

Met deze nieuwe inzichten wordt het duidelijk dat wij veel meer grip hebben op processen die tot ziekten kunnen leiden en hoe de desastreuze invloed van chronische stress kan worden tegengegaan door een life-style waarin meditatie, yoga en fitness een versterkende werking op elkaar hebben.

Deze seminars worden op verschillende, inspirerende toplocaties gehouden

zij gingen u voor: